Geboorte fotografie

Het is inmiddels al weer even geleden. Maar ik bedenk mij nu dat ik nog helemaal geen blog heb geschreven over deze bijzondere gebeurtenis.

Er was een ding wat al een tijdje op mijn lijstje stond om te mogen doen… Een bevalling fotograferen! Het vast mogen leggen van een geboorte en aanwezig mogen zijn bij het moment dat een kleine baby ter wereld komt leek mij zo mooi om te doen.
Begin oktober kreeg ik deze kans. Wat vond ik het spannend.

Het was een zondagmiddag toen ik werd gebeld door de aanstaande papa dat de weeën waren begonnen. Oooh! Oke, hoeveel centimeter heeft ze nu? Gaat het snel? JA! hoor ik mama op de achtergrond zeggen.
Ik kom er meteen aan!

In het Martini Ziekenhuis aangekomen zag ik dat het goed raak was. De verloskundige begroet mij met een; het gaat snel hoor! Ik pak meteen mijn camera, terwijl moeder de weeën aan het weg puffen is. Papa wijkt geen moment van haar zijde.

Ik loop voorzichtig wat rond en klik ondertussen de nodige foto’s. Ik probeer zo voorzichtig en zachtjes mogelijk te doen. Ik wil niet dat ze last van mij hebben. Onder tussen besef ik mij hoe bijzonder het is, dat ik hierbij aanwezig mag zijn.

Als de verloskundige weer naar het hartje luistert tussen de weeën door, luister ik aandachtig naar dit bijzondere geluid.
De weeën zijn heftig en ik heb met de moeder te doen. Maar ze slaat zich er dapper door heen. Nog steeds staat papa aan haar zijde. Houd haar hand vast en kan niet meer doen, dan aanwezig zijn. Maar dat is genoeg!

Het gaat zo onwijs snel! Terwijl ik nog sta te wachten op het seintje van de verloskundige dat de moeder mag gaan persen, komt daar ineens met een rotgang het hoofdje aan! Puffen! Volgende wee rustig persen. Nog een keer knipogen en daar was hij!
Een knappe gezonde jongen!
Mama is er nog beduust van en papa zijn emoties komen er allemaal uit. Het moment dat ook ik een traantje weg moet pinken….

Wat onwijs bijzonder was dit! Ik had mij allerei senario’s voor gesteld. Hele nacht door halen, eindeloos lange weg met weeën en wat er allemaal mis kon gaan… Maar dit was perfect. Gewoon op een zondagmiddag… In een paar uurtjes tijd en alles ging zo mooi en rustig.

Toen ik het album een tijdje later afleverde mocht ik nog even met dit kleine mannetje knuffelen en de papa en mama waren heel blij met de foto’s. Goed geslaagd dus.

Je snapt wel dat ik nu besmet ben! Dit wil ik vaker doen! Geboortefotografe, bijzonder, speciaal en zo mooi! Ik ben een trotse fotograaf.

José en Erwin, Bedankt! Veel geluk met jullie mooie mannetje!

5 gedachten over “Geboorte fotografie

 1. Wauw Joke wat heb jij dit mooi verwoord🥰
  Wij vonden het super fijn en leuk dat jij hierbij aanwezig was.
  Het was een gewone ook best wel gezellige zondagmiddag😊😉
  Door het boekje blader ik nog vaak doorheen en laat het vol trots aan iedereen zien.
  Wat een fijne bevalling was dit met fantastische fijne mensen om ons heen💙.
  Hopelijk volgen er vele mooie bevallingen voor jou ❤

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: